Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Turisti ubytovaní v Trenčianskych Tepliciach budú parkovať lacnejšie

Ilustračné foto. Foto: Ilustračné foto: TASR/Tomáš Halász

V prípade ubytovaných hostí s pobytom minimálne sedem dní sa cena znižuje o 50 % v porovnaní so súčasným stavom. Dnes je celodenné parkovné štyri eurá za deň, po uplatnení novely to budú dve eurá.

Trenčianske Teplice 28. septembra (TASR) – Kúpeľní hostia ubytovaní v Trenčianskych Tepliciach minimálne sedem dní, budú mať zvýhodnené parkovanie. Vyplýva to z novely všeobecne záväzného nariadenia mesta, ktoré vstúpi do platnosti 1. októbra.

Ako TASR informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, cieľom novely je zaviesť zvýhodnené parkovné pre ubytovaných návštevníkov mesta a tých, ktorí pracujú v meste, ale v ňom nebývajú. V prípade ubytovaných hostí s pobytom minimálne sedem dní sa cena znižuje o 50 % v porovnaní so súčasným stavom. Dnes je celodenné parkovné štyri eurá za deň, po uplatnení novely to budú dve eurá.

Návštevníci si budú môcť zakúpiť parkovaciu kartu ubytovaného na sedem, desať alebo 15 dní prostredníctvom samotných ubytovacích zariadení, v ktorých prenocujú. Samospráva podpíše s jednotlivými hotelmi a penziónmi zmluvy, ktoré umožnia sprostredkovať tento predaj.

Zároveň sa táto novela dotkne aj ľudí, ktorí pracujú v Trenčianskych Tepliciach a dochádzajú za prácou motorovým vozidlom. V tomto prípade bude umožnené zakúpiť si parkovaciu kartu zamestnanca na obdobie jedného kalendárneho roka, alebo platiť denné parkovné v hodnote 0,50 eura za deň. V oboch prípadoch však žiadateľ bude musieť preukázať doklady o trvalom pracovnom pomere u zamestnávateľa so sídlom v meste.

„Zavedenie parkovného sa mestu osvedčilo. Nielen z hľadiska príjmov, ale celkovo skvalitnilo statickú a dynamickú dopravu, najmä v centrálnej časti mesta. Prax ukazuje, že v tomto systéme je stále čo vylepšovať. Tentokrát to bola kategória návštevníkov, ktorí sem prichádzajú na rekreačný pobyt a ľudí, ktorí tu pracujú a nebývajú. Situáciu budeme monitorovať a po šiestich mesiacoch vyhodnotíme, či tento upravený model je výhodný,“ doplnil Škultéty.