Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach nad Bebravou rekonštruujú miestne komunikácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Práce na vybraných uliciach na území mesta vyjdú samosprávu celkovo na viac ako 1,4 milióna eur.

Bánovce nad Bebravou 4. júna (TASR) - V Bánovciach nad Bebravou začali v pondelok s rekonštrukciou ciest a chodníkov. Práce na vybraných uliciach na území mesta vyjdú samosprávu celkovo na viac ako 1,4 milióna eur.

S prvými prácami začal dodávateľ na uliciach Husitská nová a Novomestského, spresnila radnica v tlačovej správe.

"V zmysle predbežného harmonogramu prejde rekonštrukciou i ulica K priehrade, v priebehu júla budú nasledovať ulice Moyzesova, Matice slovenskej a Alexandra Dubčeka, v auguste budú rekonštruované ulice Hollého a Mojmírova," uviedol hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

Práce na hlavnom ťahu na uliciach A. Hlinku a Sládkovičova sú podľa neho naplánované priebežne, pričom s úpravami chodníkov sa začne v júni a opravy vozovky budú realizované počas prázdnin.

Rekonštrukcie si vyžiadajú i dopravné obmedzenia, radnica preto žiada najmä vodičov o trpezlivosť a rešpektovanie dočasných zmien v cestnej premávke.

Dodávateľom rekonštrukčných prác za 1.416.002,52 eura je spoločnosť Eurovia, a. s., so sídlom v Košiciach, mesto s ňou podpísalo zmluvu o dielo začiatkom mája po päťmesačnom verejnom obstarávaní.