Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach pribudla nová voliéra

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Nová voliéra sa nachádza na veľkom okruhu v hornej časti zoo, pri výbehu antilopiek jeleňovitých a jej výstavba sa realizovala za finančnej pomoci Environmentálneho fondu.

Bojnice 7. marca (TASR) - V Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach pribudla nová voliéra pre dravé vtáky. Chovatelia do nej premiestnili dravce, ktoré sa doposiaľ nachádzali v blízkosti pavilónu opíc, informovala TASR hovorkyňa zoo Simona Kubičková.

"Národná zoologická záhrada Bojnice sa neustále snaží zlepšovať podmienky na chov zvierat, s čím súvisí aj výstavba nových zariadení, ako v tomto prípade voliéry. Samozrejme, aj naši návštevníci vítajú nové zmeny," skonštatovala Kubičková.

Nová voliéra sa podľa jej slov nachádza na veľkom okruhu v hornej časti zoo, pri výbehu antilopiek jeleňovitých a jej výstavba sa realizovala za finančnej pomoci Environmentálneho fondu. "Jej novými obyvateľmi sú orliaky bielokrídle, ktoré doteraz mohli návštevníci vidieť vo voliére oproti pavilónu opíc. Takto sa uvoľnilo miesto pre kondory kráľovské, ktoré tak zoo môže vystaviť," dodala.