Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

V Nitrianskych Sučanoch začnú s modernizáciou verejného osvetlenia

Ilustračné foto. Foto: TASR

Obec na tento účel získala prostriedky zo štrukturálnych fondov a zrealizovala už aj súťaž na dodávateľa prác. Osvetlenie je staré, preto aj energeticky nákladné.

Nitrianske Sučany 26. januára (TASR) - Energetickú úsporu by mal priniesť projekt modernizácie verejného osvetlenia, s realizáciou ktorého čoskoro začnú v Nitrianskych Sučanoch v okrese Prievidza. Obec na tento účel získala prostriedky zo štrukturálnych fondov a zrealizovala už aj súťaž na dodávateľa prác.

"Osvetlenie je staré, preto aj energeticky nákladné. Obec by na jeho rekonštrukciu nemala toľko prostriedkov, preto sme zažiadali o dotáciu z prostriedkov Európskej únie a s našou žiadosťou sme boli aj úspešní," uviedol starosta Nitrianskych Sučian Pavol Caňo.

Výška nenávratného príspevku, ktorú získala samospráva v rámci operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, predstavuje takmer 250.000 eur. Obec prispeje piatimi percentami.

Verejné obstarávanie vyhrala firma z Košíc, ktorá osvetlenie zrekonštruuje za 248.400 eur. "Zmluvy máme už podpísané, takže každú chvíľu sa môže začať s realizáciou prác," dodal Caňo.