Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Partizánskom zrekonštruovali komunikácie za viac ako 300-tisíc eur

Ilustračná snímka Foto: TASR - Alexandra Moštková

Opravené cesty odovzdala radnica do užívania motoristom v týchto dňoch, informoval TASR primátor mesta Jozef Božik.

Partizánske 16. decembra (TASR)- Viac ako 300.000 eur investovala z rozpočtu mesta samospráva Partizánskeho do rekonštrukcie komunikácií na Námestí SNP a ulici 1. mája v centre. Opravené cesty odovzdala radnica do užívania motoristom v týchto dňoch, informoval TASR primátor mesta Jozef Božik.

Súčasťou projektu boli okrem rekonštrukcie komunikácií pri námestí aj výstavba časti nového pravostranného chodníka v dĺžke 15 metrov, spevnenej plochy z betónovej dlažby pred obchodmi záhradníckych potrieb a čistiarne, realizácia priechodu pre chodcov, rekonštrukcia existujúceho a výstavba nového verejného osvetlenia. "Zmenou organizácie statickej dopravy na ulici 1. mája sme získali päť nových parkovacích miest, celkovo je ich tak na oboch opravených komunikáciách k dispozícii motoristom 58," doplnil Božik.

Celková dĺžka zrekonštruovaných komunikácií v rámci tejto prvej etapy predstavovala 269,10 metra. Dodávateľom prác, ktoré boli podľa zmluvy o dielo vyčíslené na 316.953,61 eura, bola spoločnosť Strabag, s. r. o., so sídlom v Bratislave.