Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

V prievidzskej športovej hale zrekonštruovali osvetlenie

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Cena diela predstavuje 157.077,17 eura vrátane dane z pridanej hodnoty.

Prievidza 10. augusta (TASR) - Viac ako 150.000 eur predstavovala investícia do rekonštrukcie osvetlenia nad hlavnou palubovkou v športovej hale v Prievidzi. Projekt, ktorý by mal podľa radnice priniesť značnú úsporu elektrickej energie, dokončila dodávateľská firma v týchto dňoch. Informoval dnes hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"V rámci výmeny osvetlenia musel byť najskôr vyriešený aj technicky a finančne náročný problém s nosnosťou konštrukcie stropu. Jeho statika už bola pre zavesenie nového osvetlenia nevyhovujúca," pripomenul Ďureje.

Doplnil, že nové osvetlenie plne vyhovuje technickým normám v oblasti osvetlenia športovísk, pričom technické riešenie rekonštrukcie spočívalo v sanácií – zosilnení prvkov nosných konštrukcií zastrešenia a samotnej výmeny svietidiel. "Nové svietidlá v počte 54 kusov sú umiestnené v dvoch pozdĺžnych líniách. Každá línia osvetlenia je umiestnená symetricky vzhľadom na pozdĺžnu os haly," konkretizoval.

Dodávateľom prác v domovskom stánku aktuálneho majstra Slovenska v basketbale bola na základe výsledku verejnej súťaže spoločnosť Eltodo SK, a.s., so sídlom v Bratislave. Cena diela predstavuje 157.077,17 eura vrátane dane z pridanej hodnoty. Investíciu radnica financuje vo väčšej miere z vlastných zdrojov a z dotácie od vlády SR vo výške 60.000 eur.

"V športovej hale prebiehajú aj ďalšie práce ako opravy basketbalových šatní, ktoré po rekonštrukcii budú spĺňať štandardy pre medzinárodné podujatia. Zabezpečená bola taktiež výmena ôsmich plastových dverí, oprava stien na chodbách útrob haly a ďalšie prípravné práce pre medzinárodný basketbalový turnaj, ktorý bude budúci týždeň," doplnil hovorca mesta a avizoval, že radnica plánuje realizovať v ďalšom období aj výmenu podhľadu stropu.