Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Velux v Partizánskom bude prijímať nových zamestnancov, postaví i halu

Erb mesta Partizánske Foto: Heraldický register

Dánsky koncern má výrobné závody v 11 štátoch a obchodné zastúpenie takmer v 40 krajinách sveta, dovedna zamestnáva približne 10.000 ľudí.

Partizánske 14. apríla (TASR) - Prijímanie desiatok nových zamestnancov, ale i výstavbu novej haly plánuje ešte v priebehu tohto roka výrobca okien Partizánske Building Components, s. r. o., dcérska spoločnosť dánskeho koncernu Velux. Potvrdil to nový generálny manažér závodu v Partizánskom Juraj Michalík. Ten vystriedal na poste Dána Jorgena Laursena, ktorý výrobnú spoločnosť viedol sedem rokov.

Michalík v spoločnosti pôsobí od jej úplných začiatkov, ktoré siahajú do roku 2008. Od roku 2012 až doteraz bol manažérom závodu zodpovedným za výrobu, logistiku, údržbu a správu budov. "Bol som zodpovedný za projekt stavebného povolenia na výstavbu výrobných hál s technológiami s celkovou rozlohou 34 000 m2. Dnes sme vďaka tomu pripravení na ďalšie rozširovanie závodu Velux," vysvetlil nový generálny manažér.

Výrobca strešných okien na šikmé a rovné strechy, strešných výlezov a svetlovodov v súčasnosti zamestnáva v Partizánskom 360 pracovníkov. Svoj závod, ktorý pozostáva zo štyroch výrobných hál a skladu hotových produktov, tam spoločnosť otvorila v apríli 2009.