Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi chce radnica vytvoriť relaxačnú zónu

Samospráva mesta Prievidza plánuje rekonštrukciu parku pred Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Prievidzi, ktorej súčasťou má byť aj otočenie súsošia svätého Cyrila a Metoda, zrealizovať v priebehu rokov 2015 a 2016. Na snímke park pred úradom práce v Prievidzi 6. júla 2013 prejde rozsiahlou rekonštrukciou až o tri roky. Foto: TASR

Celkový rozpočet projektu Postavme park na nohy predstavuje 3930 eur, od nadácie bude radnica žiadať sumu 2500 eur, zvyšnú sumu zaplatí z vlastných zdrojov.

Prievidza 10. októbra (TASR) - Park pri úrade práce v centre Prievidze by sa mohol zmeniť na relaxačnú zónu pre trávenie voľného času Prievidžanov i návštevníkov mesta. Na projekt, ktorého cieľom je revitalizácia zelenej plochy, bude samospráva mesta žiadať mimorozpočtové zdroje.

"Predmetom projektu, ktorý sa volá Postavme park na nohy, je začatie druhej fázy revitalizácie parku pred úradom práce v Prievidzi," povedal vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

Pripomenul, že radnica v prvej fáze projektu zabezpečila spolu s dobrovoľníkmi zo Slovenských elektrární presvetlenie parku, odstránenie starých stromov a kríkov. "Ten park už vyzerá úplne inak. Teraz žiadame finančné prostriedky od Nadácie Pontis, aby sme začali s druhou fázou, s výsadbou v parku. Predpokladáme, že budeme vysádzať ihličnany, listnaté stromy, nejaké kríky," konkretizoval.

Celkový rozpočet projektu Postavme park na nohy predstavuje 3930 eur, od nadácie bude radnica žiadať sumu 2500 eur, zvyšnú sumu zaplatí z vlastných zdrojov.

Samospráva má podľa Bencu záujem následne zrealizovať celkovú revitalizáciu parku. "Opravíme chodníky, urobíme nový mobiliár a spustíme vodný prvok," dodal.