Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Záchranári:Cvičenie v T.Bohuslaviciach simulovalo železničné nešťastie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Cieľom cvičenia bol nácvik predlekárskej prvej pomoci a stabilizácia zranených osôb, vyslobodenie zakliesnených, zranených osôb z havarovaných vozidiel a rušňa.

Trenčianske Bohuslavice 14. marca (TASR) - Riešenie následkov hromadnej dopravnej nehody so zraneniami na železnici bolo hlavným cieľom utorkového (12. 3.) taktického cvičenia profesionálnych i dobrovoľných hasičov a záchranárov v priemyselnom parku v obci Trenčianske Bohuslavice v okrese Trenčín. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Cieľom cvičenia bol podľa neho nácvik predlekárskej prvej pomoci a stabilizácia zranených osôb, vyslobodenie zakliesnených, zranených osôb z havarovaných vozidiel a rušňa, resp. starostlivosť o zranených v postihnutom vozidle.

"Hasiči si precvičili aj zručnosti pri práci s hydraulickým vyslobodzovacím náradím, evakuáciu, triedenie a ošetrenie zranených osôb, rovnako ako spoluprácu s ostatným zložkami integrovaného záchranného systému a dobrovoľnými hasičmi," uviedol Petrík.

Okrem príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Novom Meste nad Váhom sa cvičenia zúčastnili dobrovoľné hasičské zbory z obcí Pobedím a Trenčianske Bohuslavice, členovia záchranných zdravotných systémov Emergency Support a Life Star Emergency, Slovenský červený kríž Topoľčany a Pohotovostný pátrací tím.