Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V jednom z okrskov na Zapotôčkach nie je o referendum veľký záujem

Zatiaľ menší záujem Prievidžanov o referendum iniciované Alianciou za rodinu zaznamenali členovia komisie v okrsku číslo 11. Obyvatelia, ktorých bydlisko spadá pod tento okrsok, môžu svoj hlas odovzdať v priestoroch Základnej školy (ZŠ) na Ulici P. Dobšinského na sídlisku Zapotôčky, ktoré patrí k najmladším sídliskám v Prievidzi. Na snímke priestor na hlasovanie na ZŠ na Ulici P. Dobšinského v Prievidzi 7. februára 2015. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Podľa predsedníčky tamojšej okrskovej komisie Heleny Čížikovej chodia obyvatelia svoj hlas odovzdať priebežne.

Prievidza 7. februára (TASR) - Zatiaľ menší záujem Prievidžanov o referendum iniciované Alianciou za rodinu zaznamenali členovia komisie v okrsku číslo 11. Obyvatelia, ktorých bydlisko spadá pod tento okrsok, môžu svoj hlas odovzdať v priestoroch Základnej školy (ZŠ) na Ulici P. Dobšinského na sídlisku Zapotôčky, ktoré patrí k najmladším sídliskám v Prievidzi.

Podľa predsedníčky tamojšej okrskovej komisie Heleny Čížikovej chodia obyvatelia svoj hlas odovzdať priebežne. "Či sú skôr starší, je to tak 50 na 50, dá sa povedať, že aj mladší chodia," spresnila.

Oproti komunálnym voľbám mali samosprávy možnosť znížiť počet okrskov, výnimkou nebola ani Prievidza. "Prídu aj takí, ktorí patria do iného okrsku, no my ich usmerníme, takže v pokoji odchádzajú a idú tam, kde majú hlasovať," doplnila Čížiková.

"Diskutovali sme o tom aj doma, sme taká usporiadaná rodina, tak preto sme prišli," zdôvodnil svoju účasť na referende Ľuboš, ktorý prišiel svoj názor vyjadriť spolu so svojou manželkou a synom. Plebiscit podľa neho pomôže rodinám. "Neviem, či referendum zmení zmýšľanie ľudí. Je to už zakotvené nejako v tom prostredí, v akom sa pohybujú tí ľudia v súčasnosti. Slovensko sa hlási k tomu, že je silno kresťanské, ale či je to tak aj v skutočnosti, to ukáže referendum. Je to taká skúška správnosti," myslí si. Ako však podotkol, nepredpokladá, že bude ľudové hlasovanie z hľadiska účasti platné.

Podľa Ľubošovej manželky Dany má referendum pozitívum v tom, že sa o otázkach týkajúcich sa rodiny aspoň hovorí. "To je vlastne niečo vzácne, čo tu bolo dlhé roky a už to upadá. Takže možno to trošku pomôže, nájsť tú vážnosť tohto inštitútu," poznamenala.

V 11. okrsku môže svoj hlas odovzdať 1801 obyvateľov. Túto možnosť tam už využilo aj päť občanov s hlasovacími preukazmi.