Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Zasadnutia komisií zastupiteľstva Trenčianskeho kraja budú verejné

Rokovanie predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vyplýva to z nového rokovacieho poriadku komisií, ktorý na svojom pondelkovom (26. 9.) zasadnutí schválilo krajské zastupiteľstvo.

Trenčín 27. septembra (TASR) – Zasadnutia odborných komisií zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) budú verejné. Vyplýva to z nového rokovacieho poriadku komisií, ktorý na svojom pondelkovom (26. 9.) zasadnutí schválilo krajské zastupiteľstvo.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku budú môcť na komisie podľa priestorových možností prísť obyvatelia a už priamo na komisii budú môcť diskutovať o veciach, o ktorých sa bude rozhodovať neskôr na zasadnutí zastupiteľstva TSK.

Krokom k väčšej transparentnosti kraja je podľa predsedu TSK aj schválenie novely zásad hospodárenia a nakladania s majetkom. „Členovia komisií, ktorí rozhodujú o predaji majetku, prenájme majetku, musia vyhlásiť, že sú v konflikte záujmov a zápisnice z takýchto komisií budú zverejňované na webovej stránke TSK,“ doplnil Baška s tým, že zastupiteľstvo v pondelok schválilo prvýkrát aj Štatút Trenčianskeho samosprávneho kraja.