Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Handlovská nemocnica rozšírila svoje služby o ortopedickú ambulanciu

Ilustračná snímka Foto: TASR - Michal Svítok

Vďaka tomu už pacienti nebudú musieť cestovať do iného mesta či okresu.

Handlová 11. septembra (TASR) - O činnosti v odbore ortopédia rozšírila svoje služby pre pacientov v týchto dňoch Nemocnica Handlová - 2. súkromná nemocnica. Prostredníctvom otvorenia novej ortopedickej ambulancie, ktorej činnosť nadväzuje aj na tú jednodňovej zdravotnej starostlivosti v rovnakom odbore, už pacienti nebudú musieť cestovať do iného mesta či okresu. Informovala TASR Marta Csergeová, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorej materskú firmu Agel zdravotnícke zariadenie patrí.

Ortopedická ambulancia sa nachádza v zrekonštruovanej budove polikliniky a v súčasnosti zdieľa priestory s algeziologickou ambulanciou. "Zámerom zriadenia ortopedickej ambulancie bolo najmä zlepšenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre ortopedických pacientov v regióne Handlová. Výhodou je dostupnosť ďalších diagnostických vyšetrení, ktoré ortopéd k správnej a úplnej diagnostike potrebuje. Tieto majú pacienti k dispozícii priamo v priestoroch nemocnice," uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Vedenie nemocnice má podľa Csergeovej záujem naďalej podporovať a rozširovať služby svojim pacientom o činnosti, po ktorých je s ohľadom na demografický vývoj regiónu Handlovej a okolia dopyt. "Ortopédia k takým odborom určite patrí a sme radi, že sa nám podarilo získať takého odborníka, akým je lekár Vladimír Gaman, ktorý sa počas svojho dlhoročného pôsobenia v regióne hornej Nitry zaslúžil o významný rozvoj ortopédie a traumatológie," poznamenal Belanský s tým, že Gaman zaviedol niekoľko nových operačných postupov v ortopédii, vrátane implantácií nových typov náhrad bedrového kĺbu a tiež implantáciu náhrad kolenného zhybu, je tiež krajským odborníkom Ministerstva zdravotníctva SR v ortopédii.

V súčasnosti je ambulancia zmluvným partnerom Zdravotnej poisťovne (ZP) Dôvera, vedenie nemocnice však rokuje o uzatvorení zmluvného vzťahu aj so ZP Union a Všeobecnou zdravotnou poisťovňou.