Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trenčiansky kraj

Zimný štadión v Prievidzi prešiel letnou rekonštrukciou

Ilustračné foto. Foto: TASR

Bežná údržba spočíva každý rok vo vymaľovaní stien, vyčistení kanalizácie a odtokových rúr. Uskutočnila sa aj revízia poistných ventilov

Prievidza 10. augusta (TASR) - Vymaľovaním stien, údržbou chladiaceho systému či výmenou svietidiel a dlažby prešiel v uplynulých dňoch zimný štadión v Prievidzi. Práce realizovali v rámci každoročnej letnej údržby prievidzských športovísk pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD), informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Bežná údržba spočíva každý rok vo vymaľovaní stien, vyčistení kanalizácie a odtokových rúr. Predpísanou údržbou prešla aj tamojšia strojovňa, v ktorej sa v rámci chladiaceho zariadenia vymenil olej a vypchávky. Uskutočnila sa aj revízia poistných ventilov," opísala Silvia Bakytová z mestskej spoločnosti.

Udržiavacie práce sa podľa jej ďalších slov dotkli aj vodných čerpadiel, snežnej jamy a úpravy vody. "Pracovníci TSMPD vymenili poškodené a opotrebované časti na rolbách, ktoré slúžia na úpravu ľadovej plochy," doplnila.

Rekonštrukciou prešla aj východná tribúna zimného štadióna, v jej vestibule a v chodbe do šatní došlo k úprave stien a k položeniu novej keramickej dlažby. "Opravou prešli aj stropy v priestoroch zimného štadióna, vymenili sa tam tiež svietidlá a okopové lišty. Svietidlá boli vymenené a opravené aj nad samotnou ľadovou plochou," ozrejmil Ďureje.

Každoročnou letnou údržbou prešla aj mestská plaváreň, keď v čase odstávky teplej vody vymenili pracovníci TSMPD vodu v bazéne, jeho dezinfekciu a vyčistenie, vrátane jeho okolia. "Menšie udržiavacie práce však prebiehali v čase odstávky v priestoroch celej krytej plavárne," uzavrel hovorca mesta.