Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Festival na pomoc deťom podporia aj Desmod a Fragile

Minulý ročník HelpFestu prilákal veľa návštevníkov. Foto: Facebook

Druhý ročník úspešného festivalu HelpFest 2014 sa uskutoční v nedeľu 8. júna v areáli motorestu ESO vo Vlčkovciach pri Trnave.

HelpFest 2014, druhý ročník úspešného festivalu pomoci deťom s detskou mozgovou obrnou (DMO), sa uskutoční v nedeľu 8. júna 2014 v areáli motorestu ESO vo Vlčkovciach pri Trnave.

„Z HelpFestu sa stáva pekná tradícia, ktorá sa minulý rok skončila poriadnym ošiaľom. Ten spôsobili aj veľmi atraktívni účinkujúci. Keďže sa aj s deťmi veľmi radi bavíme a návštevníkom chceme za ich vstupné ponúknuť čo najviac, tento rok chceme akciu posunúť opäť kúsok ďalej,“ povedala Zuzana Ryšavá z neinvestičního fondu Paulínka, organizátora festivalu HelpFest 2014.

HelpFest 2014 je už druhým ročníkom benefície neinvestičného fondu Paulínka, ktorý zbiera peniaze na pomoc deťom s detskou mozgovou obrnou. Vyzbierané peniaze sú prerozdelené medzi deti, ktoré ich najviac potrebujú.

Tento rok prisľúbilo účasť na podujatí HelpFest 2014 množstvo populárnych hudobníkov a kapiel. Za dobrú vec budú hrať a spievať Desmod, Fragile, Robo Papp, Zdenka Predná, Dominika Mirgová, kochanski, Svetlana Rymarenko & Disco Heroes, Karpatské Horké, Prešporok, Juraj Zaujec či Elán Tribute. Po minuloročnom úspechu na HelpFeste vystúpi aj tanečná skupina Credance. Podujatie budú moderovať Katarína Brychtová a Martin Nikodým.

Počas celého trvania festivalu HelpFest 2014 budú prebiehať sprievodné akcie. Okrem klasiky akou je maľovanie na tvár si šikovné deti budú môcť spolu s PoTvorou vyrobiť drobnosti, ktorými potešia rodičov. Do sprievodného programu sa dostala aj lukostreľba, jazda na koňoch aj ukážky výcviku psov.

Počas prvého ročníka HelpFestu sa podarilo pre deti s DMO vyzbierať 5004 EUR. Prostriedky putovali na zdravotné a rehabilitačné pomôcky a pobyty, ale tiež na medikamentóznu liečbu detí.