Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Trnavský kraj

Cyrilometodský pas ukáže históriu Bratislavského a Trnavského kraja

Trnava. Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Cyrilometodský detský pas, zábavný a vzdelávací cestovný sprievodca, prevedie rodiny s deťmi počas letných prázdnin po stopách slovanských vierozvestcov v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

Bratislava 12. mája (TASR) - Príležitosť spoznať históriu a dedičstvo Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) hravou formou ponúkne Cyrilometodský detský pas. Rodiny s deťmi budú môcť počas leta spoznať kľúčové turistické miesta a pamiatky reflektujúce na odkaz sv. Cyrila a Metoda. Na vybraných miestach oboch krajov bude spustený 1. júna.

"Cieľom je nielen motivovať k objavovaniu kultúrneho dedičstva, ale aj podporovať udržateľný cestovný ruch v regióne. Veríme, že pas bude skvelým spôsobom, ako priblížiť kultúru a históriu mladšej generácii a zároveň zlepšiť turistický zážitok pre rodiny," uviedol predseda BSK Juraj Droba.

Cyrilometodský detský pas, zábavný a vzdelávací cestovný sprievodca, prevedie rodiny s deťmi počas letných prázdnin po stopách slovanských vierozvestcov v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Jeho interaktívny charakter podnecuje k návšteve viacerých miest na vymedzených trasách v oboch spomínaných krajoch. Na vyznačenej trase budú môcť návštevníci zároveň zbierať pečiatky od partnerských miest. Po vyplnení pasu minimálne siedmimi pečiatkami môžu deti získať darček.

Cyrilometodský detský pas je tiež rozšírením projektu Rodinné pasy, ktorá združuje ponuky miestnych atrakcií a služieb do jednej komplexnej ponuky.