Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

D. Streda začala s prípravou plánovaného deviateho kruhového objazdu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Kruhový objazd vyhovuje trom požiadavkám. Je vstupnou bránou do mesta, pričom je potrebné prinútiť vodičov, aby spomalili.

Dunajská Streda 22. júla (TASR) – V uplynulých dňoch začali v Dunajskej Strede s investičnou a stavebnou prípravou plánovaného deviateho kruhového objazdu v križovatke Veľkoblahovskej cesty a Czibókovej ulice, ktorý by mohol byť dokončený ešte tento rok. Mesto naň vyčlenilo 458.000 eur. Investícia sa týka i cesty v správe Trnavského samosprávneho kraja, a preto bude jeho účasť na investícii vo výške 250.000 eur.

Ako o tom informoval dopravný inžinier Pavol Sebök, kruhový objazd vyhovuje trom požiadavkám. Je vstupnou bránou do mesta, pričom je potrebné prinútiť vodičov, aby spomalili. Okrem toho z pohľadu bezpečnosti ide o rizikovú križovatku a kruhový objazd vyrieši aj jej zaťaženosť. Od kruhového objazdu sa teda očakáva spomalenie dopravnej premávky v tejto časti mesta, plynulosť a bezpečnosť premávky.

Počas výstavby bude doprava obmedzená, pričom sa vyznačia obchádzkové trasy. Mesto už disponuje územným rozhodnutím a momentálne sa realizuje povoľovacie konanie projektu, na základe čoho sa vyberie zhotoviteľ stavby.