Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Do Týždňa slovenských knižníc sa zapoja aj knižnice Trnavského kraja

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Slávnostné otvorenie podujatia bude v Trnave, kde vyhlásia aj 8. ročník súťaže pre začínajúcich Literárny salón.

Trnava 1. marca (TASR) - Do nadchádzajúceho Týždňa slovenských knižníc sa od 4. do 10. marca zapoja aj všetky štyri zariadenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). V Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave, Galantskej knižnice v Galante, Žitnoostrovskej knižnici v Dunajskej Strede a Záhorskej knižnici v Senici sa uskutočnia viaceré podujatia a bude v nich platiť aj odpustenie pokút čitateľom. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Slávnostné otvorenie podujatia bude v Trnave, kde vyhlásia aj 8. ročník súťaže pre začínajúcich Literárny salón. Knižnica v Galante odštartuje podujatia v pondelok (4. 3.) detským divadelným predstavením Zúbkovo. Súčasťou programu týždňa je aj muzikoterapia, kde sa deti naučia rozoznávať hudobné nástroje.

V Dunajskej Strede je okrem iného pripravený na utorok (5. 3.) komorný koncert Ensemble Thesaurus Musicum a na stredu (6. 3.) rozprávkové popoludnie pre deti. V Senici majú v programe na úvod (4. 3.) besedu s autormi detských kníh Monikou Beňák a Miroslavom Búranom. Na stredu knižnica pripravila Deň so Stanislavom Motlom, českým novinárom a spisovateľom .