Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Pre domovy sociálnych služieb platí pre chrípku zákaz návštev

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Nariadenie platí až do odvolania, jeho súčasťou je príkaz izolovania osôb chorých na chrípku a vyradenie chorého personálu z pracovnej činnosti v zariadeniach.

Trnava 20. februára (TASR) – Zákaz návštev pre zariadenia sociálnych služieb v okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec vydal Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave z dôvodu zamedzenia šírenia chrípky a chrípke podobných ochorení v kolektívnych zariadeniach. Nariadenie platí až do odvolania, jeho súčasťou je príkaz izolovania osôb chorých na chrípku a vyradenie chorého personálu z pracovnej činnosti v zariadeniach.

V Trnave sa nariadenia týkajú Domova dôchodcov na ulici Terézie Vansovej, Zariadenia opatrovateľskej služby na Coburgovej ulici, Domova sociálnych služieb (DSS) pre mentálne postihnutých na Stromovej ulici, Domova dôchodcov na Kalinčiakovej ulici a Zariadenia opatrovateľskej služby (ZOS) na Hospodárskej ulici. V okrese zariadení v Zavare, Cíferi, Voderadoch a Hrnčiarovciach nad Parnou. V meste Piešťany je to ZOS na Kalinčiakovej ulici, Alzheimer centrum a Zariadenie pre seniorov Vila Juliana. V piešťanskom regióne nariadenie platí pre DSS vo Veľkých Kostoľanoch, Moravanoch nad Výhom, Vrbovom a Krakovanoch. V Hlohovci platí nariadenie pre DSS Humanus a Domov dôchodcov Harmonia a pre DSS v Pastuchove. Spolu je to 23 zaradení sociálnych služieb.