Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Dunajskej Strede nastanú od januára podstatné zmeny v parkovaní

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Od 1. januára budú zrušené platené parkoviská na Hlavnej ulici.

Dunajská Streda 2. decembra (TASR) - V Dunajskej Strede od januára 2016 dôjde k podstatným zmenám v parkovaní a paralelne sa začne postupné vybudovanie dvoch cyklotrás, ktoré budú prechádzať mestom. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo. Informoval TASR primátor mesta Zoltán Hájos.

Ako uviedol, najdôležitejšou zmenou je, že od 1. januára budú zrušené platené parkoviská na Hlavnej ulici. „Na jar, keď sa vymaľujú vodorovné dopravné značenia, súčasne budú umiestnené aj dopravné tabule vyznačujúce jazdný pruh pre cyklistov. Predkladatelia návrhu mysleli aj na majiteľov malých obchodov na Hlavnej ulici, ktorí sa domáhali toho, aby v blízkosti ich obchodov sa zachovali platené parkoviská,“ vysvetlil Hájos s tým, že návštevníkom obchodov budú slúžiť blízke parkoviská naproti daňovému úradu na okraji Hlavnej ulice, avšak parkovanie tu bude bezplatné. Dodal, že cesta je na tomto úseku dostatočne široká, preto sa tu dá zachovať desať až 12 parkovacích miest.

Podľa jeho ďalších slov doteraz bezplatné parkovisko na Vajanského ulici bude od januára spoplatnené. Na Galantskej ceste sa zachovajú platené parkoviská. „Na Ádorskej ulici sa parkoviská na žiadosť obyvateľov zaradia do spoplatnenej zóny. Na Jesenského ulici od januára spoplatnené parkovanie bude zrušené. Na Štúrovej ulici po celej dĺžke budú vyznačené platené parkoviská,“ vysvetlil primátor.

Podotkol, že poslanci na poslednom zasadnutí dali zelenú cyklotrase Západ-Východ, ktorá by sa mala zriadiť v roku 2016. Následne sa má v roku 2017 vybudovať v meste cyklotrasa v smere Sever-Juh. Schválený návrh perspektívne počíta aj s vybudovaním cyklotrasy, ktorá by spájala Dunajskú Stredu s Gabčíkovom, respektíve Győrom.