Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dvakrát chcel kradnúť, ani raz ´neuspel´. Vyšlo to len v škole

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Posledný pokus o krádež Galančan urobil v pohostinstve, ale majiteľ ho videl. Už pár metrov za bránou ho mala polícia.

Galanta 14. novembra (TASR) - Na základe príkazu súdu eskortovali policajti v týchto dňoch do ústavu na výkon väzby 24-ročného muža z Galanty, obvineného z viacerých krádeží. Za jeho konanie mu hrozí väzenie až na dva roky. Informovala o tom dnes TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

„Galantskí policajti zadržali ihneď po čine muža, ktorý sa v sobotu (8. 11.) v noci vlámal do pohostinstva v Galante. Do objektu sa dostal cez zadné dvere a ukradol niekoľko desiatok cigaretových škatuliek rôznych značiek. Jeho konanie si všimol majiteľ, ktorý ihneď zalarmoval políciu,“ uviedla hovorkyňa s tým, že hoci poškodený videl muža už len preskakovať bránu, policajná hliadka ho o pár metrov dostihla a zadržala.

Podľa ďalších slov Kredatusovej policajti ihneď predviedli muža a vzápätí ho obvinili z prečinu krádeže. Vzhľadom na to, že nešlo o jeho prvú potýčku so zákonom, spracovali návrh na jeho väzobné stíhanie. „Muž má na svedomí aj prípad porušovania domovej slobody, keď chcel kradnúť v dedine neďaleko Galanty. Majiteľ však jeho plány prekazil. Na svedomí má aj krádež v škole v obci Gáň," pripomenula Kredatusová.