Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Festival Dance With Air sľubuje 20-hodinovú zábavu na letisku

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Letisko a areál aeroklubu sa nachádza nad obcou Boleráz, 10 kilometrov od Trnavy v smere na Senicu a Vrbové.

Boleráz 22. februára (TASR) – S návštevnosťou 2500 až 3000 ľudí počítajú organizátori 2. ročníka kultúrneho podujatia Dance With Air, ktoré sa bude konať na letisku Aeroklubu v obci Boleráz pri Trnave na konci mája.

Dance With Air ponímajú ako športovo-kultúrne podujatie, na ktorom sa spoja hmatateľné hudba a tanec s neviditeľným vzduchom. Na letisku bude bohatý program, pre návštevníkov všetkých vekových skupín je pripravená zábava najmenej na 20 hodín.

Na sobotu 23. mája sú naplánované statické ukážky lietadiel so skúsenými pilotmi a inštruktormi, ktorí návštevníkom nielen predvedú, ale aj vysvetlia, ako a prečo lietadlo letí, ako sa štartuje, pristáva a vysvetlia princíp jednotlivých prístrojov. Nebude chýbať ani možnosť vyhliadkového letu na motorovom alebo bezmotorovom lietadle a helikoptére a ďalšie zaujímavé atrakcie vrátane preletu stíhačiek vládnej letky Ministerstva vnútra SR. Súčasťou podujatia bude aj komentovaná videoprojekcia slovenského cestovateľa a fotografa Víta Filu Himalaya a ja.

Program cez deň doplní jediná bábková scéna pre dospelých na Slovensku Dezorzovo lútkové divadlo. Pre deti je pripravené predstavenie bábkového divadla Žužu. Večer sa začne hudobný program vystúpením skupiny Grobiani, pokračovať bude koncertmi skupín Chiki liki tu-a, Slobodná Európa, Zóna A a headlinerom večera bude Peter Nagy so skupinou Indigo. Zábava bude pokračovať do skorých ranných hodín Video Oldies party s DJs Roman & Juro. Podujatie má podporu mesta Trnava a ďalších inštitúcií. Za organizátorov Združenie Mesto vznešenej muziky (Music Majestic City), Aeroklub Bratislava, Majestic Music Club a Randal Club informovala Alena Vidová.

Letisko a areál aeroklubu sa nachádza nad obcou Boleráz, 10 kilometrov od Trnavy v smere na Senicu a Vrbové. Má trávnatú plochu dlhú tri kilometre. K podujatiam, ktoré sa v Bolerázi konali, patria napríklad Majstrovstvá Slovenska v leteckej navigácií či memoriál kapitána Tomáša Munka.