Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Cestnému pirátovi z Galanty hrozí väzenie

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za nedbanlivú jazdu može ísť mladík do väzenia až na tri roky.

Galanta 6. novembra (TASR) – Za ublíženie na zdraví hrozí obvinenému 25-ročnémiu vodičovi z Galanty väzenie na šesť mesiacov až tri roky. Muž ešte v lete jazdil na osobnom aute BMW od Galanty smerom na Čierny Brod. Napriek tomu, že v úseku platil zákaz predchádzania, začal pred križovatkou predchádzať, pričom v tom čase odbočovalo auto Fiat Punto, informovala krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.



Ako ďalej uviedla, zrážka odhodila autá z cesty, kde narazili do hydrantu. Vodič BMW utrpel ľahké zranenia s liečením do sedem dní. Vodič Fiatu sa zo zranení liečil asi šesť týždňov a jeho spolujazdkyňa utrpela ľahké zranenia.

„Polícia neustále apeluje na motoristov, obzvlášť na mladých vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a jazdili podľa predpisov. Stačí dodržiavať zákon o cestnej premávke a môžeme sa tak na cestách vyhnúť nebezpečenstvám,“ zdôraznila hovorkyňa. Dodala, že neustále si treba uvedomovať, že na jazdu je potrebná 100-percentná koncentrácia a tiež, že auto sa v okamihu môže zmeniť na nebezpečnú zbraň.