Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Pri Trnave zachraňovali muža, ktorý zostal s autom visieť nad roklinou

Vodiča, ktorý zostal zakliesnený so svojím autom nad roklinou pri Jalšovom v okrese Hlohovec, vyslobodzovali hasiči v nedeľu 3. júna vo večerných hodinách. Vozidlo sa nachádzalo približne dva kilometre nad obcou v lese, kde zišlo z cesty. Foto: TASR

Auto pred pádom zadržali stromy, zrútenie však hrozilo.

Trnava/Jalšové 4. júna (TASR) - Vodiča, ktorý zostal zakliesnený so svojím autom nad roklinou pri Jalšovom v okrese Hlohovec, vyslobodzovali hasiči v nedeľu 3. júna vo večerných hodinách. Vozidlo sa nachádzalo približne dva kilometre nad obcou v lese, kde zišlo z cesty.

"Auto pred pádom zadržali stromy, zrútenie však hrozilo. Vo vozidle sa nachádzala jedna osoba, hasiči preverili jej zdravotný stav. Vozidlo zabezpečili proti ďalšiemu pohybu, po vykonaní potrebných úkonov a vyslobodení osoby vytiahli auto na lesnú cestu. Vodiča potom hlohovskí hasiči odovzdali do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby," informovala v pondelok trnavská krajská hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová spresnila, že išlo havarované auto Mitsubischi Pajero. Podľa jej vyjadrenia sa mal 52-ročný muž zoznámiť s 31-ročným mužom a spolu mali popíjať celú nedeľu. Potom sa starší muž ponúkol mladšiemu, že ho odvezie domov. Cestou cez les nezvládol riadenie a narazil do stromov. Policajti podrobili muža dychovej skúške na alkohol, pri ktorej mu namerali 0,59 mg/l, čo je 1,23 promile alkoholu v dychu.

Zranenia oboch mužov si vyžiadali okamžitý transport do trnavskej nemocnice. Podľa predbežných výsledkov by sa zo zranení mali zotavovať dva až tri týždne. "V čase nehody sa vo vozidle nachádzal aj pes, plemena československý vlčiak, ktorého polícia za asistencie hliadky mestskej polície umiestnila dočasne do útulku pre zvieratá. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," dodala Linkešová.