Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Hlohovec má vypracovaný dokument starostlivosti o dreviny

Ilustračná snímka

Dokument vypracovali odborníci arboristi podľa arboristických štandardov a po vizuálnych obhliadkach drevín a je verejne prístupný.

Hlohovec 30. augusta (TASR) - Mesto Hlohovec sa o stromy pravidelne stará a monitoruje ich stav. Má takisto vypracovaný "Dokument starostlivosti o dreviny" z roku 2018. Informuje o tom na svojej oficiálnej webovej stránke.

Dokument vypracovali odborníci arboristi podľa arboristických štandardov a po vizuálnych obhliadkach drevín a je verejne prístupný. Mesto reaguje na fakt, že v stredu (26. 8.) prišlo k zlomeniu a pádu lipy na Podzámskej ulici. "K zlomeniu stromu prišlo z dôvodu zatekania dažďovej vody do jeho vnútra. Drevo postupne zvnútra práchnivelo. Nárazový vietor zlomil drevinu v tomto oslabenom mieste," uviedlo mesto.

Z ohliadok identifikovalo aj potrebné zásahy ošetrenia drevín v Zámockom parku, preto bola začiatkom augusta vykonaná ohliadka aj za prítomnosti krajského pamiatkového úradu a spoločnosti Mestská zeleň Hlohovec.

"Následne sme objednali ošetrenie arboristom - stromolezcom. Ide o staré vzrastlé jedince a ošetrenie nie je možné vykonať dostupnou technikou. Objednaný stromolezec začne v prípade priaznivého počasia s prácami od pondelka," informovalo mesto. Stav stromov v Hlohovci môžu obyvatelia sledovať cez portál www.stromypodkontrolou.cz.