Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Hlohovec ponúka od apríla stravovanie v jedálni

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Nárok na dotované stravovanie majú nielen seniori, obedy bude mesto zabezpečovať prostredníctvom rozpočtovej organizácie Harmonia – Zariadenie pre seniorov.

Hlohovec 29. marca (TASR) - Mesto Hlohovec začne od 1. apríla znovu poskytovať sociálnu službu – vydávanie obedov v jedálni. Nárok na dotované stravovanie majú nielen seniori, obedy bude mesto zabezpečovať prostredníctvom rozpočtovej organizácie Harmonia – Zariadenie pre seniorov.

"Pred spustením tejto služby pre verejnosť v zariadení zrekonštruovali kuchyňu i jedáleň. Dnes má kapacitu 300 jedál denne, pričom približne 100 porcií je určených pre dennú spotrebu klientov Harmonie. V jedálni je k dispozícii 26 miest pre stravníkov, ak sa rozhodnú pre konzumáciu jedla na mieste," informovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

V Hlohovci podľa jej vyjadrenia v minulosti tento typ sociálnej služby poskytovali, avšak z dôvodu nerešpektovania platnej legislatívy bolo stravovanie zrušené. „Dnes je mestom dotované stravovanie pre verejnosť možné práve vďaka registrovanej sociálnej službe, ktorá bude poskytovaná v súlade s platnými právnymi predpismi," konštatovala hovorkyňa.

Nárok na ňu majú nepracujúci dôchodcovia, ktorí sú poberateľmi predčasného starobného dôchodku, starobného dôchodku alebo invalidného dôchodku a tiež ľudia, ktorí sú poberateľmi dávok v hmotnej núdzi vrátane príspevkov. "Prvým krokom pre záujemcov je návšteva referátu sociálnych služieb na mestskom úrade, kde ich usmernia," uviedla. Výška príspevku mesta sa určuje podľa výšky dôchodku alebo podľa príjmu. Suma za jeden obed je 3,58 eura, mesto Hlohovec poskytuje príspevok vo výške od 0,50 eura do 1,50 eura na jeden vydaný obed.