Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

Holíč hľadá organizátora Tereziánskych dní

Holíč, ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Prvý ročník Tereziánskych dní zorganizovalo mesto ešte vo vlastnej réžii.

Holíč 14. apríla (TASR) – Už niekoľko rokov po sebe zveruje mesto Holíč organizáciu jedného z nosných podujatí letnej sezóny – Tereziánskych dní externej spoločnosti. V tomto roku v zmysle zákona vypísala verejnú súťaž na nového organizátora festivalu.

Prvý ročník Tereziánskych dní zorganizovalo mesto ešte vo vlastnej réžii. "Pripravovali sme to amatérsky, každý robil všetko a nikto nič, pochopili sme, že takto to nejde," povedal pre TASR primátor Holíča Zdenko Čambal. Potom sa obrátili na spoločnosť, ktorá má nielen skúsenosti s prípravou podujatí pre viaceré mestá na Záhorí. Má aj technické vybavenie, ako sú veľkokapacitné stany a pódiá.

"To bolo pre nás vyhovujúce, lebo sme prišli na to, že v tejto oblasti sa samosprávam neoplatí nadobúdať, oplatí sa objednávať," dodal Čambal. V podkladoch verejnej súťaže na Tereziánske dni je uvedený dátum uzávierky 19. apríla. Podmienkou je, že nový ročník festivalu v areáli holíčskeho letného sídla Márie Terézie musí nielen korešpondovať s predchádzajúcimi rokmi, ale zároveň priniesť inovatívne riešenia. Mal by sa niesť v duchu charakteristiky mesta Holíč ako historicky významného sídla a tiež moderného mesta podporujúceho turizmus.

Festival využíva väzby zámku na centrum mesta, kde by sa časť akcií mala odohrávať. Každoročne dvojdňové podujatie navštívi podľa primátora okolo 4500 ľudí.