Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

K zníženiu nezamestnanosti v D. Strede napomáha aj internetový portál

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Počet nezamestnaných v Dunajskostredskom okrese dlhodobo klesá. Podľa posledných zverejnených údajov v decembri 2014 sa miera nezamestnanosti v okrese znížila na 10,34 %.

Dunajská Streda 3. februára (TASR) – Počet nezamestnaných v Dunajskostredskom okrese dlhodobo klesá. Podľa posledných zverejnených údajov v decembri 2014 sa miera nezamestnanosti v okrese znížila na 10,34 %. V marci 2014 evidovali ešte 13,18 % ľudí bez práce. Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) v Dunajskej Strede kladne hodnotí vytvorenie a sprístupnenie nového formátu propagácie voľných pracovných miest zamestnávateľov a možností občanov na získanie zamestnania prostredníctvom portálu Internetový sprievodca trhom práce (ISTP). Informovala o tom TASR riaditeľka úradu Zdenka Masodiová.

„Je to dokonalý servis pre subjekty pôsobiace na trhu práce,” konštatovala. Dodala, že dôvodom na vytvorenie ISTP bola vysoká nezamestnanosť, čo vyvolávalo potrebu skvalitniť a optimalizovať poradenské a sprostredkovateľské služby úradov práce. Práve za týmto účelom sa vytvoril bezplatný a verejne dostupný portál.

Podľa jej slov ISTP zahŕňa databázu všetkých zamestnaní existujúcich na slovenskom trhu práce. Informácie z ISTP sú určené predovšetkým pre nezamestnaných - pre uchádzačov o zamestnanie, ako aj dobrovoľne nezamestnaných, ktorí si hľadajú prácu. Všetci občania majú možnosť aktívne sa prihlásiť do systému ISTP, vytvoriť si vlastné konto prístupu, a tým si zvýšiť možnosť na zamestnanie u zamestnávateľov, ktorí hľadajú adeptov na obsadenie ponúkaných voľných pracovných miest. Túto možnosť využíva postupne stále viac uchádzačov o zamestnanie.

“Do systému v rámci ISTP sa priebežne prihlasovalo čoraz viac zamestnávateľov, ktorí aj touto cestou ponúkali nezamestnaným občanom pracovné príležitosti. Je potešiteľné, že v rámci sledovania vývoja na jednotlivých ÚPSVR zo 46 okresov SR je okres Dunajská Streda na štvrtom mieste v počte registrovaných zamestnávateľov na portáli ISTP,“ zdôraznila Masodiová.