Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Smer hovorí, že v Trnave zostavil program podľa potrieb občanov

Z tradičného jarmoku v Trnave, ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Smer-SD stavia v Trnave do komunálnych volieb 28 svojich kandidátov na poslancov, kandidátom na primátora je Bystrík Stanko.

Trnava 29. septembra (TASR) – Kandidátom strany Smer-SD na primátora Trnavy je doterajší viceprimátor, 45-ročný Bystrík Stanko. Smer-SD stavia do volieb 28 svojich kandidátov na poslancov, z nich je osem žien a 14 kandidáti majú mandáty aj v súčasnom zastupiteľstve.

Najpočetnejšou vzdelanostnou skupinou sú inžinieri, ktorých je desať kandidátov, traja sú lekári. Najmladším kandidátom je 21-ročný študent, ktorý získal miesto na kandidátke na základe výsledkov súťaže. Krajská predsedníčka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová dnes na stretnutí s novinármi povedala, že Smer-SD nejde do volebného boja v žiadnej koalícii, podľa jej slov je najdôležitejším a najlepším koaličným partnerom práve občan. Vo volebnom programe Smeru-SD pre Trnavu sú zaradené body ako preprava MHD pre všetkých obyvateľov mesta zadarmo, čo rozpočet Trnavy podľa Stanka dokáže zvládnuť, keď predstavuje náklad 500.000 - 600.000 eur ročne. Je tam aj Karta Trnavčana so zľavami na parkovanie, rekonštrukcia polikliniky, vybudovanie trvalého trhoviska na Dolnopotočnej ulici, malometrážnych bytov pre mladé rodiny a seniorov, rozšírenie kapacít materských škôl i vytvorenie startupového centra pre začínajúcich podnikateľov a študentov, cyklochodníky. Volebný program nevynecháva opravu miestnych komunikácií, revitalizáciu zelene, kruhový objazd na Koniarekovej, oplotenie ihrísk, humanizáciu sídliska Linčianska a vybudovanie námestia v miestnej časti Modranka.

"V uplynulom volebnom období Trnava ožila a rozkvitla," povedal Stanko. Podľa neho došlo k realizácii plánov, ktoré predtým dlhé roky zostávali iba na papieri. "Smer-SD mal v končiacom zastupiteľstve väčšinu, 18 z celkových 31 poslancov, čo samozrejme, ovplyvnilo aj prijímania rozhodnutí a to v pokojnej a konštruktívnej pracovnej atmosfére," konštatoval Stanko. Volebný program pre nasledujúce štyri roky je podľa neho vecný, ale predovšetkým realizovateľný. "Máme volebný program, ktorý nám napísali občania mesta. Vypočuli sme si, čo ich najviac trápi a kde vidia rezervy a dali sme to na papier. Zaväzujeme sa tieto body splniť, ak dostaneme mandát od občanov," povedal kandidát na primátora Trnavy Stanko. Svoju doterajšiu spoluprácu s primátorom Vladimírom Butkom (KDH, nekandiduje) hodnotí pozitívne, hoci podľa neho by bolo pre mesto výhodnejšie, keby primátor i väčšina v zastupiteľstve boli z jedného politického subjektu.