Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

Končiaci primátor Vrbového neprišiel odovzdať funkciu nástupkyni

Na archívnej snímke Na archívnej snímke z decembra 2012 Anna Balášová príjíma gratulácie od bývalého primátora mesta Vrbové k 108. narodeninám. Foto: TASR/Mestský úrad Vrbové

Novozvolená primátorka Vrbového Emma Maggiová (nezávislá) sa dnes oficiálne ujala svojho postu.

Vrbové 2. januára (TASR) – Novozvolená primátorka Vrbového Emma Maggiová (nezávislá) sa dnes oficiálne ujala svojho postu. Akt odovzdania a prevzatia funkcie medzi končiacim a novým primátorom, ako býva zvykom na mestských zastupiteľstvách, sa však na ustanovujúcej schôdzi vo Vrbovom nekonal. Dôvodom bolo, že doterajší primátor Ján Jánoška na zasadnutie vôbec neprišiel. Schôdzu namiesto neho viedol služobne najstarší poslanec Jozef Ďuračka.

Ustanovujúce zasadnutie zastupiteľstva sa konalo až 2. januára z dôvodu, že Jánoška ho nezvolal do 30 kalendárnych dní od uskutočnenia volieb. V zmysle zákona sa preto konalo v 30. pracovný deň. Zastupiteľstvo dnes po zložení predpísaných sľubov na rokovaní zvolilo členov komisií, sobášiacich a člena MZ, ktorý bude mať oprávnenie zvolávať zasadnutia. Maggiová vo svojom prvom príhovore vo funkcii uviedla, že chce napĺňať svoj volebný program, nové vedenie mesta považuje za nový začiatok, kedy bude samospráva otvorená občanom. Zdôraznila, že sa považuje za tímovú hráčku a počíta s kooperáciou poslaneckého zboru a zamestnancov mestského úradu a mestských inštitúcií.

Funkciou viceprimátora je poverený Štefan Kubík (Smer-SD). Tento post bol v posledných troch rokoch vo Vrbovom neobsadený, predchádzajúci viceprimátor po nezhode na funkciu rezignoval a primátor nového zástupcu už nemenoval.

Maggiová získala vo voľbách 55,2 % voličských hlasov, Jánoška (nezávislý) skončil na treťom mieste s 19,22 %. Maggiová kandidovala na post primátora vo Vrbovom aj pred štyrmi rokmi, keď sa stal víťazom volieb Jánoška. Potom pracovala na Mestskom úrade ako prednostka, jej pracovný pomer bol ukončený po tom, ako zverejnila podanie svojej kandidatúry na primátorskú funkciu.