Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Neobyčajný lupič, prišiel sa ospravedlniť s čokoládou v ruke

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže. Vzhľadom na to, že ide o občana Českej republiky, trestné stíhanie bude vykonávať česká polícia.

Šaštín-Stráže 7. mája (TASR) - Polícia objasnila lúpež v meste Šaštín-Stráže, ktorá sa stala začiatkom marca. Vtedy česky hovoriaci páchateľ namieril v prevádzke herne na zákazníkov a obsluhu zbraň a pod hrozbou jej použitia žiadal peniaze. Hrozbu niekoľkokrát zopakoval a prázdnu igelitovú tašku hodil barmanke. Jeho konanie prekazili jeden muž a barmanka, ktorí sa lupiča nezľakli. Po ich oznámení, že je herňa monitorovaná, muž utiekol bez lupu.

O pár dní sa však do herne opäť vrátil. Nie však pre peniaze, ale s čokoládovým dezertom ako ospravedlnením za svoje konanie. Pri odchode z herne si prítomní všimli auto, ktorým sa priviezol. Polícia na základe tejto indície rozbehla pátranie. Aj v spolupráci s českými kolegami sa podarilo identifikovať, že lúpež má na svedomí 28-ročný Čech. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže a vzhľadom na to, že ide o občana Českej republiky, trestné stíhanie bude s odvolaním na Európsky dohovor o vzájomnej pomoci v trestných veciach vykonávať česká polícia.

Podľa slovenských zákonov by hrozilo mužovi väzenie na 7 až 12 rokov. Dnes o tom informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.