Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Muž napísal rodine listy a chcel skočiť do povrchovej bane

Ilustračné foto Foto: TASR/Marián Vladovič

Policajti mužovi dlhšie dohovárali a presviedčali ho, aby sa vrátil na stabilnejšie a bezpečnejšie miesto.

Bohdanovce 11. augusta (TASR) - Na život si chcel siahnuť 33-ročný muž z okresu Košice okolie, ktorý sedel na okraji povrchovej bane hlbokej asi 80 metrov a rodine napísal listy na rozlúčku. Policajti našli pri mužovi aj vak, zapichnutý nôž a fľašu s alkoholom.

"S mužom nadviazali verbálny kontakt, na jeho pokyn sa priblížili k nemu asi na päť metrov a začali s ním komunikovať. Po chvíli im uviedol, že má rodinné problémy, ktoré sa rozhodol takýmto spôsobom riešiť," informovala dnes TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na miesto boli vyslaní hasiči aj zdravotníci.

Policajti mužovi dlhšie dohovárali a presviedčali ho, aby sa vrátil na stabilnejšie a bezpečnejšie miesto. Takticky ho nabádali, aby sa ešte napil alkoholu z fľaše a tým by sa posunul z priestoru mimo okraja lomu, pričom by sa im podarilo bez rizika pošmyknutia sa a pádu zaistiť muža a zabrániť mu v jeho konaní.

"Po chvíli sa muž natiahol po fľašu, na ktorú upriamil pozornosť. Tento okamih policajti využili a muža sa im podarilo odtiahnuť od okraja lomu a presunúť ho na bezpečné miesto," opísala Mésarová s tým, že ľudský život napokon zachránila vhodná taktika. Muža odovzdali zdravotníkom a odviezli do košickej nemocnice. Listy na rozlúčku rodine našli vo vaku.