Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na Spojenej škole Piešťany sa vo štvrtok nosili iba rozdielne ponožky

Na snímke chlapec s rôznofarebnými ponožkami, čim vyjadril podporu ľuďom s Downovým syndrómom pri príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu v Piešťanoch 21. marca 2019. Spojená škola v Piešťanoch vzdeláva a vychováva mentálne postihnutých žiakov a žiakov s kombinovaným postihnutím. Foto: TASR/Martin Palkovič

Žiaci mali tvorivé dielne, spievali, tancovali a vyfarbovali papierové ponožky s logom svetového dňa.

Piešťany 21. marca (TASR) - V prvom jarnom dni v Piešťanoch rezonovala Ponožková výzva. S odkazom na dátum 21. 3. si takto Piešťanci pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. I pri ňom rezonujú čísla 3 a 21, ktoré odkazujú na strojenie 21. chromozómu spôsobujúceho túto celoživotnú odchýlku.

Do výzvy sa zapojila aj Spojená škola Piešťany, ktorej žiakmi sú deti s Downovým syndrómom. "Okrem toho, že sme si v rámci výzvy obuli všetci na každú nohu inú ponožku, vyzdobili sme si aj triedy," povedala pre TASR vychovávateľka Ingrid Galková.

Žiaci mali tvorivé dielne, spievali, tancovali a vyfarbovali papierové ponožky s logom svetového dňa. Do školy ich prišiel pozdraviť aj viceprimátor Piešťan Michal Bezák, ktorý na farebnú ponožkovú výzvu nezabudol a obliekol sa podľa toho. "Takto môže bežná populácia na vlastnej koži pocítiť, aké to je byť odlišný od ostatných," povedala Galková.