Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Trnavský kraj

Do zmiernenia zmeny klímy investoval Hlohovec vyše 130.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Projekty na škole zahŕňajú nielen novú fotovoltiku, ale aj terénne práce a adaptácie zamerané na rôzne aspekty ovplyvnené klimatickou zmenou a na zlepšenie kvality života miestnych obyvateľov.

Hlohovec 20. apríla (TASR) - Sumu viac ako 130.000 eur vynaložilo aktuálne mesto Hlohovec na opatrenia k zmierneniu klimatickej zmeny na školách. Na základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) osadilo fotovoltické panely a realizovalo vodozádržné opatrenia. Informovala o tom radnica.

Projekty na škole zahŕňajú nielen novú fotovoltiku, ale aj terénne práce a adaptácie zamerané na rôzne aspekty ovplyvnené klimatickou zmenou a na zlepšenie kvality života miestnych obyvateľov. Na strechu školy pribudlo 128 panelov s výkonom 50 KW. Realizované bolo tiež vodozádržné opatrenie na teréne a výsadba 72 stromov.

"Implementácia opatrení súvisiacich s klimatickou zmenou nielenže prispieva k ochrane miestneho ekosystému, ale aj k zvýšeniu odolnosti komunity voči extrémnym poveternostným udalostiam," uvádza mesto. Projekty boli financované zo zdrojov mesta, fotovoltika si vyžiadala náklad vyše 76.000 eur a vodozádržné opatrenia s výsadbou drevín vyše 61.000 eur.