Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Nadácia Trnavského kraja rozdelila 53 rodinám 16.606 eur

Mesto Trnava Foto: TASR/Henrich Mišovič

Finančné prostriedky boli poskytnuté rodinám na zabezpečenie liečby, starostlivosti o zdravotne postihnutých členov rodiny, pre občanov v núdzi a iné sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva.

Trnava 2. januára (TASR) – Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prostredníctvom Nadácie DAR podporil v roku 2018 celkom 53 rodín, ktorým rozdelil 16.606 eur. TASR informoval Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Finančné prostriedky boli poskytnuté rodinám na zabezpečenie liečby, starostlivosti o zdravotne postihnutých členov rodiny, pre občanov v núdzi a iné sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva. "Trnavská župa si uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť, preto sa snažíme prostredníctvom nadácie podporovať tých, ktorí to najviac potrebujú. Tento rok sa nám podarilo podporiť celkom 53 rodín," uviedol člen správnej rady Nadácie DAR a zástupca predsedu TTSK Marek Neštický.

Nadácia DAR bola založená nadačnou listinou v roku 2004. Jej zakladateľom je TTSK. "Poslanie nadácie je napĺňané poskytovaním finančnej podpory na charitatívnu činnosť, na zabezpečenie liečby a starostlivosti zdravotne postihnutých, starých, chorých, bezmocných občanov, občanov v núdzi a iné sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva. V neposlednom rade je všestranná podpora zameraná aj na mladých nadaných ľudí, umelecké, športové či iné talenty," doplnil Vacek.

Nadácia DAR od začiatku svojej činnosti zabezpečovala v záujme plnenia verejnoprospešného účelu finančné prostriedky predstavované sponzorskými darmi od iných organizácií a od fyzických osôb.