Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Najviac a najlepšie sa v Trnave predávajú trojizbové byty

Ilustračné foto Foto: TASR - Alexandra Moštková

Podľa Petra Ondrejku z kancelárie Euro real v Trnave veľa záleží od pomeru ceny a kvality.

Trnava 21. februára (TASR) – Trojizbové zrekonštruované byty vedú v súčasnosti na trhu realít v Trnave. Ich cena sa v závislosti od lokality, stavu bytového domu a ďalších okolností pohybuje od 75.000 eur. Najlepšie sa predávajú na sídliskách Prednádražie a Družba.

Na ostatných sídliskách môžu predajcovia za takýto byt dostať aj menej, najmenej na sídlisku Linčianska, zhruba o 7000-8000 eur. Podľa realitnej maklérky Haló reality Ivany Salczerovej prevažuje stále ponuka nad dopytom, avšak ku koncu uplynulého roka sa predalo v Trnave i v okolí viac bytov ako zvyčajne. "Dôvodom bola informácia, že banky už nebudú poskytovať úvery do celej výšky nehnuteľnosti," povedala Salczerová pre TASR. V predchádzajúcich rokoch býval záujem o menšie byty, s ústupom krízy a stabilizáciou na trhu práce sa ľudia rozhodujú pre väčšie byty. Dvojizbový sa v Trnave dá podľa maklérky kúpiť v rozpätí od 60.000 do 62.000 eur. Jednoizbové od 45.000 do 50.000 eur.

Podľa Petra Ondrejku z kancelárie Euro real v Trnave veľa záleží od pomeru ceny a kvality. Ak je dobrý, je záujem o byty, domy i parcely. Najviac sa predávajú prerobené i neprerobené trojizbové byty, o niečo menej už trojizbové novostavby. "Trojizbový prerobený stojí od 78.000 aj do 85.000, neprerobený od 70.000 do 75.000," uviedol. Ak je cena bytu nastavená dobre, trvá podľa jeho slov mesiac či mesiac a pol, kým zmení majiteľa. Niekedy aj dlhšie, ak má, ako dodal, predávajúci "veľké oči". Záujem je aj o jednoizbové byty. "Kupujú ich starší, ktorí sa sťahujú z väčších, alebo mladí ako štartovacie," dodal Ondrejka. Top lokalitou v Trnave je podľa skúseností realitnej kancelárie sídlisko Družba, po ňom Prednádražie, Zátvor a Hliny.