Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Nákladné auto zrazilo cyklistu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Polícia apeluje na cyklistov, aby zbytočne neriskovali a vzhľadom na zasnežené a primrznuté cesty zvážili použitie bicykla v cestnej premávke. Ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných vodičov.

Veľký Meder 4. februára (TASR) - K stretu medzi nákladným autom MAN a cyklistom došlo dnes ráno pred 8. hodinou vo Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda. Na Okočskej ulici zo zatiaľ presne nezistených príčin skončil pod kolesami auta 61-ročný muž. Utrpel vážnejšie zranenia nohy a záchranári ho previezli do nemocnice.

"Polícia na miesto nehody prizvala súdneho znalca z odboru doprava, ktorý bude posudzovať priebeh a všetky okolnosti nehody. Policajti podrobili 30-ročného vodiča dychovej skúške na alkohol, ktorá bola negatívna. U cyklistu bude za týmto účelom odobratá v nemocnici krv. Kto nehodu zavinil a za akých okolností došlo k pádu cyklistu pod kolesá auta, polícia naďalej vyšetruje," informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Polícia apeluje na cyklistov, aby zbytočne neriskovali a vzhľadom na zasnežené a primrznuté cesty zvážili použitie bicykla v cestnej premávke. Ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných vodičov. V tejto súvislosti žiada aj vodičov, keď spozorujú cyklistu na cestách, aby zvýšili opatrnosť a popri ňom prechádzali s dostatočným odstupom.