Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Vlaky v úseku pri Novom Meste nad Váhom premávajú po oboch koľajach

Železničiari opravujú strhnuté elektrické troleje 5. februára 2014 pri Novom Meste nad Váhom. Železničná trať pri Novom Meste nad Váhom bola v oboch smeroch neprejazdná. Pri východe z tunela Turecký vrch v smere z Košíc tu IC vlak pred pol desiatou strhol trolejové vedenie. Trať v jednom smere sprevádzkovali krátko po dvanástej hodine. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K odstávke dopravy na hlavnej železničnej trati medzi Žilinou a Bratislavou pri Novom Meste nad Váhom prišlo dnes predpoludním.

Bratislava/Nové Mesto nad Váhom 5. februára (TASR) - Trať medzi Trenčianskymi Bohuslavicami a Novým Mestom nad Váhom, kde dnes spadlo trolejové vedenie, je v súčasnosti už sprejazdnená po oboch koľajach. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

"Druhá traťová koľaj v úseku Nové Mesto nad Váhom - Trenčianske Bohuslavice bola daná do prevádzky dnes 17.45 h s tým, že vlaky budú v inkriminovanom úseku premávať obmedzenou traťovou rýchlosťou na 80 km/h," uviedla hovorkyňa. Prvá traťová koľaj je od tohto času zjazdná bez obmedzení rýchlosťou 160 km/h.



Podľa informácií hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej pri udalosti nedošlo k zraneniam rušňovodiča ani cestujúcich.

K odstávke dopravy na hlavnej železničnej trati medzi Žilinou a Bratislavou pri Novom Meste nad Váhom prišlo dnes predpoludním. V dôsledku strhnutého trolejového vedenia, ktoré spadlo na obe koľajové trate, bola doprava úplne zastavená.