Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Paulínka pomôže peniazmi z HelpFestu deťom s mozgovou obrnou

HelpFestu, archívna snímka Foto: Facebook

Každoročne na tomto podujatí organizátori z neinvestičného fondu Paulínka vyzbierajú niekoľko tisíc eur.

Vlčkovce 9. júna (TASR) – Motorest vo Vlčkovciach pri Trnave bude v nedeľu 10. júna patriť 5. ročníku benefičného festivalu HelpFest. Celodenné podujatie pre veľkých i malých návštevníkov ponúkne zaujímavý program, výťažok z neho je určený deťom s detskou mozgovou obrnou na zaobstaranie rehabilitačných a zdravotných pomôcok, liečbu či podporu rehabilitačných pobytov. Každoročne na tomto podujatí organizátori z neinvestičného fondu Paulínka vyzbierajú niekoľko tisíc eur.

"Pomoc deťom sa pre nás stala životným poslaním. Sme veľmi radi, že osud našich detí nie je ľahostajný ani iným ľuďom. Takisto sme vďační aj známym osobnostiam, ktoré nám v našom snažení pomáhajú. Samozrejme, bez nároku na honorár,"
povedala Zuzana Ryšavá z Paulínky.

Návštevníci sa môžu tešiť na skupinu Fragile, vystúpia Svetlana Rymarenko a Juraj Zaujec, Karpatské horké, Kochanski a Allan Mikušek. "Ďalej naši kamoši z Credance a tanečného štúdia Alegria. Nebudú chýbať ani štvornohí tanečníci Aďky Tomekovej. Okrem tancujúcich psíkov nám Klub športovej kynológie Pezinok predvedie ukážky z výcviku psov. Príde aj raper a stand up komik Bekim," dodala Ryšavá.

Komu sa podľa jej slov bude kultúry máliť, môže si pozrieť predstavenie bábkového divadla Fí a detského divadla Labris. Sprievodný program ponúkne lukostrelcov z Mini Zoo Devín. "Tí si okrem lukov a šípov prinesú aj operených pomocníkov, deti s Jankou z Malého ateliéru budú si môcť vyrobiť rôzne vecičky, prípadne si zaskákať na trampolíne zo Skákankova," informovala Ryšavá. Deti si budú môcť zajazdiť na motorkách. Celým popoludním moderátorsky návštevníkov prevedú Aneta Parišková a Alena Stračiaková.