Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V piešťanskom obchodnom centre sú tvorivé dielne pre veľkých i malých

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Súčasťou výstavy je prehliadka fotografií víťazov jednotlivých ročníkov súťaže, ktorých organizátori požiadali, aby sa vyjadrili a "zahrali" svoju kraslicu pred objektívom.

Piešťany 3. apríla (TASR) – Sprievodnou akciou výstavy kraslíc v piešťanskom obchodnom centre sú tvorivé dielne pre veľkých i malých, ktorí sa chcú naučiť zdobiť veľkonočné vajíčka menej či vôbec nepoužívanými materiálmi. Dnes i v sobotu 4. apríla môžu prísť záujemcovia do Auparku o 15. hodine. Na nedeľu 5. apríla zase pozýva Piešťancov všetkých vekových kategórií Mládežnícky parlament (MP) Piešťany v spolupráci s občianskym združením Ľudia pre Lepšie Piešťany na podujatie Vajíčka v akcii, ktoré sa začne o 10. hodine pred Domom umenia.

"Ako prvé si deti budú môcť pochutnať na čokoládových vajíčkach, poskrývaných v parku pri Dome umenia. Neskôr sa presunieme do klubu ŽiWell, kde na nás budú čakať farby a štetce na ozdobovanie veľkonočných vajíčok, ktoré budú môcť dievčence na ďalší deň darovať svojim šibačom alebo si nimi môžu skrášliť svoje detské izby," uviedol pre TASR predseda MP Rastislav Galbovič.

Inšpiráciu na zdobenie vajíčok môžu všetci nájsť na výstave netradičných kraslíc v obchodnom centre. Sú na nej exponáty z viacerých ročníkov projektu EX OVO – súťaže o najkrajšiu a najoriginálnejšiu dizajnovú kraslicu roka. Súčasťou výstavy je prehliadka fotografií víťazov jednotlivých ročníkov súťaže, ktorých organizátori požiadali, aby sa vyjadrili a "zahrali" svoju kraslicu pred objektívom. Vidno na nej kraslice napríklad s perforovaným dekorom napodobujúcim výšivkársku techniku richelieu, autori použili aj obliepanie plastovými drahokamami, korálikmi a mosadznými drôtikmi, čím kraslice vzdialene pripomínajú vzácne Fabergého vajíčka alebo aj kombinácie techník typických pre moderný dizajn. Výstava potrvá do 7. apríla.