Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Trnavský kraj

Piešťany i Hlohovec hľadajú dobrovoľníkov na pomoc s testovaním

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Okrem administratívy sa Piešťanci môžu zapojiť aj ako dobrovoľníci na usmerňovanie, riadenie a iné pomáhanie pri testovaní.

Piešťany/Hlohovec 25. októbra (TASR) – V súvislosti s pripravovaným celoplošným testovaním na ochorenie COVID-19 mestá Piešťany a Hlohovec už zverejnili výzvy pre prihlasovanie sa dobrovoľníkov. Obe mestá prostredníctvom svojich webov hľadajú tých, ktorí chcú pomôcť pri zabezpečovaní administratívnych úkonov.

"Túto úlohu chceme zvládnuť čo najlepšie. Preto vyzývame verejnosť na zapojenie sa do organizačného zabezpečenia testovania občanov formou dobrovoľníctva," uviedla na webe mesta hovorkyňa Piešťan Drahomíra Moretová. Mesto priložilo dotazník na registráciu, záujemcovia si môžu vybrať v rámci neho deň alebo dni, kedy sa chcú počas testovania podieľať na potrebných činnostiach. Okrem administratívy sa Piešťanci môžu zapojiť aj ako dobrovoľníci na usmerňovanie, riadenie a iné pomáhanie pri testovaní.

V Hlohovci sa dobrovoľníci môžu prihlásiť prostredníctvom mailov. Mesto hľadá spolupracovníkov na oba víkendy operácie Spoločná zodpovednosť, a to od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra v čase 8.00 – 12.00 h a 13.00 – 20.00 h. Hovorkyňa Zuzana Hrinková Siebenstichová pripomenula odporúčané kritériá na registráciu, a to vek od 18 do 50 rokov a dobrý zdravotný stav.