Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Otvorenie piešťanskej kúpeľnej sezóny tento rok odpadá

Na snímke kolonáda Napoleonských kúpeľov. Zo Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany odišli na konci marca aj poslední klienti a kúpele budú niekoľko týždňov uzatvorené. Foto: TASR - Martin Palkovič

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny má tri desaťročia pod palcom mestská samospráva a pripravuje ho vždy v úvode sezóny, čo sa v tomto roku pre šírenie nákazy novým koronavírusom nedá.

Piešťany 21. apríla (TASR) – Mesiace máj a jún sú v kúpeľnom meste Piešťany ťažiskovými z pohľadu organizácie veľkých kultúrnych podujatí a festivalov. V tomto roku sa iba niektorým z nich podarí uskutočniť sa aspoň v náhradnom, pravdepodobne jesennom termíne. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, CityFest v centre mesta a prehliadka oldtimerov Piešťanské Zlaté stuhy medzi nimi nebudú. Informujú o tom ich organizátori na webových stránkach.

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny má tri desaťročia pod palcom mestská samospráva a pripravuje ho vždy v úvode sezóny, čo sa v tomto roku pre šírenie nákazy novým koronavírusom nedá. Medzinárodné stretnutie veteránov malo byť od 11. júna, no jeho 28. ročník presunuli na rok 2021. Pre hudobný májový festival CityFest našli tiež už nový termín, máj 2021.

Festivalu letectva, ktorého 2. ročník mal byť na Letisku Piešťany od 8. mája, sa organizátori nateraz nevzdali, ale jeho konanie preložili zatiaľ na neurčito. Dom umenia v rozmedzí marca až júla zrušil zhruba šesť desiatok naplánovaných kultúrnych podujatí a vracia peniaze za zakúpené vstupenky. Iba pre 65. ročník Music festivalu Piešťany zatiaľ zostáva nádej, že sa uskutoční v jesenných mesiacoch. Na jeseň by sa mohol konať inak májový festival Tradičné ľudové umelecké remeslá na Kúpeľnom ostrove.

Hudobné festivaly Grape, ktorý má byť začiatkom augusta, a Lodenica z konca toho istého mesiaca zatiaľ žiadne zmeny neohlásili a čakajú na vývoj situácie v oblasti opatrení voči COVID-19. Septembrový termín si drží aj medzinárodný filmový festival Cinematik.