Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Po štyroch rokoch vypátrali vodiča, ktorý ušiel od zrazeného cyklistu

Takmer po štyroch rokoch objasnili trnavskí kriminalisti dopravnú nehodu medzi obcami Zeleneč a Majcichov, pri ktorej zomrel 35-ročný Marek z Abrahámu. Tragická dopravná nehoda sa stala 18. decembra 2014 v podvečer na ceste tretej triedy. Vodič, ktorý nehodu spôsobil, odišiel z miesta a neposkytol potrebnú pomoc poškodenému. Policajti pri obhliadke miesta udalosti našli len zopár úlomkov, o ktorých zistili, že by mohli pochádzať z auta Opel Corsa. Expertíza toto potvrdila a zúžila výber na auto vyrábané v rokoch 1993 až 2000. Foto: TASR - KR PZ v Trnave

Tragická dopravná nehoda sa stala 18. decembra 2014 v podvečer na ceste tretej triedy. Vodič, ktorý nehodu spôsobil, odišiel z miesta a neposkytol potrebnú pomoc zranenému.

Trnava 12. júla (TASR) - Takmer po štyroch rokoch objasnili trnavskí kriminalisti dopravnú nehodu medzi obcami Zeleneč a Majcichov, pri ktorej zomrel 35-ročný Marek z Abrahámu.

Tragická dopravná nehoda sa stala 18. decembra 2014 v podvečer na ceste tretej triedy. Vodič, ktorý nehodu spôsobil, odišiel z miesta a neposkytol potrebnú pomoc poškodenému. Policajti pri obhliadke miesta udalosti našli len zopár úlomkov, o ktorých zistili, že by mohli pochádzať z auta Opel Corsa. Expertíza toto potvrdila a zúžila výber na auto vyrábané v rokoch 1993 až 2000. "Následne prebiehalo viacero ďalších znaleckých skúmaní, lustrácií, množstvo ďalších úkonov a operatívnych preverovaní smerujúcich k zisteniu vinníka nehody. Zo skutočností, ktoré polícia v tom čase zistila, však nebolo možné obviniť konkrétnu osobu," informovala vo štvrtok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Preto bolo takmer po roku trestné stíhanie prerušené.

Operatíva na prípade ale stále pracovala a na základe získaných nových poznatkov bolo v apríli tohto roku rozhodnuté o pokračovaní v trestnom stíhaní. Muža, ktorého policajti podozrievali, zadržali 28. júna v ranných hodinách a predviedli na výsluch. Vyšetrovateľ napokon po zhromaždení dôkazov obvinil 28-ročného Tomáša z okresu Trnava z prečinu usmrtenia a prečinu neposkytnutia pomoci. "Obvinený je z toho, že porušil povinnosti účastníka cestnej premávky tým, že sa nevenoval plne vedeniu vozidla. Techniku jazdy neprispôsobil svojim schopnostiam a rýchlosti, akou práve jazdil. V dôsledku toho nedostatočne zareagoval na cyklistu jazdiaceho v rovnakom smere, ktorý mal v čase nehody v krvi 2,45 promile alkoholu," dodala hovorkyňa. V prípade uznania viny hrozí obvinenému odňatie slobody až na tri roky.