Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Počas cyklistických majstrovstiev v Trnave budú dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bude sa na nich podieľať asi stovka policajtov služby dopravnej, poriadkovej a železničnej polície.

Trnava 24. júna (TASR) - V súvislosti so Spoločnými majstrovstvami SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa budú konať v Trnave od 27. do 30. júna, pripravuje polícia opatrenia v doprave. Bude sa na nich podieľať asi stovka policajtov služby dopravnej, poriadkovej a železničnej polície.

Motoristov sa najviac dotkne, ako informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, úplné uzatvorenie Hlbokej ulice v Trnave už od piatka v noci až do nedele, do ukončenia pretekov. Trasa pretekov je vedená od Hlbokej ulice, cez Špačinskú, po ceste II/560, na Dolné Dubové, Kátlovce a Dechtice. Ďalej po ceste II/502 smer Naháč a cestu III/1275 na Horné Dubové smerom na Špačince. Odtiaľ miestnou komunikáciou povedie na Malženickú cestu II/504 späť do Trnavy. Počas tohto víkendu bude neprejazdná aj križovatka Rybníkova-Bučianska-Hlboká-Špačinská. Motoristi z obce Špačince budú môcť ako príjazd do Trnavy využiť účelovú komunikáciu vedúcu na Krupanskú cestu. Vodiči z ostatných okolitých obcí sa do Trnavy dostanú po ceste I/61. Pri prejazde mestom sa odporúča využívať Juhovýchodný obchvat a schádzať z neho na Zavarskú alebo Nitriansku cestu.

"Vzhľadom na to, že preteky sa konajú počas prvého prázdninového víkendu a mnohí môžu chcieť ísť na dovolenky či výlety, treba rátať s uvedenými obmedzeniami v doprave a svoju cestu si včas naplánovať, prípadne sa mestu Trnava úplne vyhnúť," uviedla hovorkyňa. Polícia bude dohliadať na bezpečnosť pretekov, bude organizátorom nápomocná pri vylúčení premávky z ciest. Zároveň apeluje na motoristov, aby rešpektovali dopravné značenie, pokyny polície a organizátorov. Pre získanie viac informácií sa možno obrátiť priamo na organizátora pretekov na stránke www.majstrovstvacctrnava.sk.