Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Posledná jazda manželov: Do ich motorky vrazilo auto, muž ihneď zomrel

Ilustračná snímka Foto: TASR/HAZZ

V Trnavskom kraji sa cez víkend s účasťou motocyklistov stalo až päť nehôd, z toho dve tragické.

Trnava 3. apríla (TASR) – Dvaja motorkári prišli o život pri dopravných nehodách v Trnavskom kraji počas uplynulého víkendu. Spolu sa stalo s účasťou motocyklistov až päť nehôd.

V sobotu 1. apríla o 17.30 hodine došlo k dopravnej nehode pri Gabčíkove v okrese Dunajská Streda, kde 26-ročný vodič Škody Fabia išiel po Gabčíkovskej ceste smerom na mesto Gabčíkovo a na rovnom úseku cesty pri odbočovaní pravdepodobne nedal prednosť motorke Honda VFR s dvomi motocyklistami, mužom a ženou. Jej 38-ročný vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Jeho o dva roky mladšia manželka sa zranila ťažko. Ženu previezli leteckí záchranári do novozámockej nemocnice.

V nedeľu 2. apríla o 13.25 hodine došlo k nehode na ceste 3. triedy na križovatke Buková, Plavecký Peter a Prievaly v okrese Senica. Tam 27-ročná motocyklistka z okresu Dunajská Streda na motocykli Suzuki nezareagovala na zastavenie auta Kia Sportage, za ktorým išla. Vodič auta sa blížil k zúženej vozovke v oboch smeroch, kde mu z dopravného značenia vyplývala povinnosť dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Vodička motocykla za zatiaľ presne nezistených okolností narazila do zadnej časti Kie.

"V dôsledku zrážky bola odhodená do protismeru, kde do nej narazil prichádzajúci VW Golf. Mladá vodička utrpela pri nehode zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Okolnosti obidvoch dopravných nehôd vyšetruje polícia ako prečin usmrtenia," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Pri ďalšej nehode s ľahkými zraneniami bol prevezený do trnavskej nemocnice 28-ročný motocyklista Hondy CBR 900. Počas jazdy medzi činžiakmi na Hlbokej ulici v Trnave narazil do odstaveného auta. Iná dopravná nehoda bola v Gabčíkove, v smere na vodné dielo, kde došlo k zrážke motocyklistu s osobným autom. Motocyklista si zlomil pri náraze nohu. So zraneniami bol prevezený do nemocnice v Dunajskej Strede. Ďalšia nehoda sa odohrala v obci Cerová, časť Rozbehy, v okrese Senica, kde spadol motocyklista na ceste. S ľahkými zraneniami bol prevezený do nemocnice v Skalici.