Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Silný vietor v obci Mostová spôsobil veľké materiálne škody

V nedeľu 29. júna 2014 krátko pred 16.00 h hasiči z Galanty a Dunajskej Stredy začali odstraňovať následky silného vetra, ktorý v obci Mostová (okres Galanta) spôsobil nemalé materiálne škody. Foto: TASR/KR HaZZ v Trnave

Poškodili sa strechy rodinných domov, boli postrhávané telekomunikačné a elektrické vedenia a vyvrátené alebo inak poškodené stromy.

Mostová 30. júna (TASR) - V nedeľu (29. 6.) krátko pred 16.00 h začali príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Galanty a Dunajskej Stredy odstraňovať následky silného vetra, ktorý spôsobil v obci Mostová v okrese Galanta nemalé materiálne škody. Informoval o tom TASR hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Tomáš Bílik.

Ako uviedol, v dôsledku poveternostných podmienok sa poškodili strechy rodinných domov, boli postrhávané telekomunikačné a elektrické vedenia a vyvrátené alebo inak poškodené stromy.

„Hasiči na mieste udalosti vykonávali zabezpečovacie a likvidačné práce. Na území obce bola vyhlásená mimoriadna situácia. Prácu hasičom sťažoval silný vietor a hustý dážď,“ konštatoval.

Fotogaléria: Veterná smršť v obci Mostová