Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

MUSELI POUŽIŤ SAMOPAL: Tomáš K. unikal polícii

Na snímke zadržané vozidlo. Foto: Polícia SR - Trnavský kraj/Facebook

Počas prenasledovania sa podarilo vodičovi z unikajúceho auta, ktoré už s prestreleným kolesom zastavovalo, vyskočiť a vo vozidle nechal iba 18-ročnú spolujazdkyňu.

Galanta 3. septembra (TASR) - Policajti z Galanty zadržali 43-ročného muža, ktorý je podozrivý z prechovávania drog a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Informovala o tom v utorok polícia Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave na sociálnej sieti.

Policajná hliadka vyzvala vodiča na osobnom aute, aby zastavil a podrobil sa policajnej kontrole. "Vodič na pokyny policajtov nereagoval a v jazde pokračoval, pričom svojou bezohľadnou jazdou vážne ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Takto pokračoval až do mesta Galanta, kde policajti na zastavenie unikajúceho vozidla použili služobnú zbraň, samopal, z ktorého po predchádzajúcich výzvach vystreli štyri varovné výstrely a tri výstrely na kolesá auta," uviedla polícia.



Počas prenasledovania sa podarilo vodičovi z unikajúceho auta, ktoré už s prestreleným kolesom zastavovalo, vyskočiť a vo vozidle nechal iba 18-ročnú spolujazdkyňu. Pri služobnom zákroku neboli zranené žiadne osoby. "Po súhlase na prehliadku auta v ňom policajti našli látky s podozrením na drogy. Vodiča krátko na to policajti Obvodného oddelenia PZ v Galante zadržali na jednom z galantských sídlisk," informuje polícia.

Na základe svedeckých výpovedí muža obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia a zároveň je podozrivý aj z prechovávania drog. Presné výsledky expertíz zatiaľ nie sú k dispozícii. "Obvinený Tomáš K. sa v nedávnej minulosti dopustil viacerých trestných činov, za ktoré ho polícia obvinila, a preto poverený policajt spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. Až do rozhodnutia súdu o väzbe zostáva obvinený v cele policajného zaistenia," uviedla polícia na sociálnej sieti.