Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Polícia obvinila dvoch 17-ročných chlapcov z okresu Hlohovec z krádeží

zlodej Foto: TASR

Jeden dával pozor, kým druhý chcel rozbiť sklo na výklade. Keďže sa mu to nepodarilo a nedostali sa dnu a zároveň ich vyrušila aj súkromná bezpečnostná služba, z miesta činu ušli.

Hlohovec 26. marca (TASR) - V noci z pondelka na utorok (24.3.) sa pokúsili dvaja mladí muži vlámať do záložne v Hlohovci. Jeden dával pozor, kým druhý chcel rozbiť sklo na výklade. Keďže sa mu to nepodarilo a nedostali sa dnu a zároveň ich vyrušila aj súkromná bezpečnostná služba, z miesta činu ušli. Asi o hodinu neskôr sa rozhodli, že vykradnú miestnu predajňu potravín, v ktorej mali záujem o cigarety. Páchatelia rozbili sklo na dverách, vošli dnu a zo zásobníka ukradli cigarety rôznych značiek za takmer 900 eur. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"Páchatelia mali smolu. Ich trestnej činnosti predchádzala policajná kontrola. Všímavý policajt hlohovského obvodného oddelenia kontroloval počas svojej služby dvoch mladíkov a zapísal si ich osobné údaje. U jedného z nich si všimol výraznú ozdobu na bunde. Následne ho privolal k dokumentovaniu uvedených krádeží. Keďže v potravinách mali nainštalované kamery, výrazný znak na bunde bol viditeľný aj na záberoch," priblížila hovorkyňa.

Podľa jej ďalších slov polícia zakrátko dvoch podozrivých 17-ročných mužov z okresu Hlohovec zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník polície obidvoch obvinil z prečinu krádeže a pokusu krádeže. Jeden z obvinených sa priznal aj ku krádeži vlámaním z novembra minulého roka, pri ktorej z hlohovskej predajne ukradol víno. Mladý muž je obvinený aj z februárovej krádeže bicykla za 240 eur.

"Trestné stíhanie mladistvých je vedené po ich prepustení zo zadržania okresnou prokuratúrou na slobode, hrozí im, že skončia vo väzení," uzavrela hovorkyňa.