Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Tri deti na jednom bicykli sa zrazili s autom

Ilustračné foto. Foto: KR PZ v Žiline

Trojica chlapcov vo veku 12, desať a deväť rokov sedela spolu na jednom bicykli.

Štefanov 26. júna (TASR) - Senickí policajti zasahovali v pondelok (24. 6.) v popoludňajších hodinách v obci Štefanov v okrese Senica pri nehode detí s osobným autom. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Trojica chlapcov vo veku 12, desať a deväť rokov sedela spolu na jednom bicykli. Deti sa spolu spustili po vedľajšej ceste, ktorá klesala do križovatky, kde sa vzápätí čelne zrazili s prichádzajúcim osobným autom.

"Najstarší z trojice, ktorý riadil bicykel, porušil pri jazde takmer všetky zákonom stanovené predpisy. Napriek tomu, že deti pri náraze 'preleteli' cez vozidlo, dopravná nehoda si vyžiadala iba jedno ľahké zranenie. Alkohol polícia pri nehode nezistila," uviedla Linkešová.

Polícia upozorňuje rodičov, aby pred prázdninami poučili svoje deti a vysvetlili im základné pravidlá cestnej premávky. "Ani v rámci zábavy nie je dovolené, aby deti do 15 rokov viezli na bicykli iné osoby. Treba mať na pamäti, že takéto nehody zväčša končia s vážnymi zraneniami alebo stratami na životoch," doplnila krajská policajná hovorkyňa.