Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

BUĎTE OSTRAŽITÍ: Na cestách úraduje falošný policajt

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Tento falošný policajt údajne zastavuje vodičov a preukazuje sa im ako policajt v civilnom odeve. Následne od nich vyžaduje peniaze na zaplatenie pokuty.

Dunajská Streda 12. februára (TASR/Teraz.sk) – Policajti v Dunajskej Strede v uplynulých týždňoch zaregistrovali na sociálnej sieti upozornenie jedného z používateľov o falošnom policajtovi, ktorý sa pohybuje na aute Audi A6, na ktorom sú skryte nainštalované červeno-modré majáky. Tento falošný policajt údajne zastavuje vodičov a preukazuje sa im ako policajt v civilnom odeve. Následne od nich vyžaduje peniaze na zaplatenie pokuty.



„Na políciu v Dunajskej Strede doteraz nikto takýto skutok nenahlásil, no polícia sa ním zákonným spôsobom zaoberá. Chceli by sme požiadať občanov, ktorí sa stretli s takýmto konaním, či už tento rok, alebo vlani, a zaplatili falošnému policajtovi 'pokutu', aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 alebo priamo na obvodnom oddelení v Dunajskej Strede. Svojím svedectvom tak môžu občania významne prispieť k dolapeniu tohto páchateľa a k zabráneniu páchania jeho ďalšej trestnej činnosti,“ informovala v pondelok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Zároveň polícia upozorňuje občanov, že príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate. V niektorých prípadoch vykonávajú dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti špeciálneho dopravného oddelenia tzv. PUMA v civilnom vozidle, avšak tí sú zásadne dvaja a sú oblečení v rovnošate. V prípade akýchkoľvek pochybností treba kontaktovať linku 158.