Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Polícia vyšetrila krádeže v Trnave a Šaštíne-Strážach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Trnavská polícia pracovala od mája na prípade okradnutého 83-ročného seniora. Z nákupnej tašky mu neznáma osoba vytiahla peňaženku, v ktorej mal 350 eur v hotovosti a osobné doklady.

Trnava 28. septembra (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji objasnila krádeže v Trnave a Šaštíne-Strážach. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Trnavská polícia pracovala od mája na prípade okradnutého 83-ročného seniora. Trnavčana okradli na Šrobárovej ulici v blízkosti nákupného centra. Z nákupnej tašky mu neznáma osoba vytiahla peňaženku, v ktorej mal 350 eur v hotovosti a osobné doklady. "Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ a aj na základe dvoch študentiek, ktoré krádež videli a v prípade svedčili, sa policajtom podarilo z krádeže usvedčiť iba 14-ročnú dievčinu. Vyšetrovateľ ju obvinil z prečinu krádeže," uviedla Kredatusová.

Podobný prípad sa podaril objasniť aj policajtom v meste Šaštín-Stráže. Z krádeže mobilného telefónu obvinili 28-ročného miestneho muža. Ten mal začiatkom septembra v podvečerných hodinách okradnúť bývalú spolužiačku. "V nákupnom centre si všimol, že má vo vrecku mikiny telefón, a keď sa presúvala na bicykli po obci Kúty, zviezol sa popri nej. Počas jazdy sa mu podarilo telefón nenápadne z vrecka vybrať a neskôr predať náhodnej osobe za 20 eur. Okradnutá žena ho poznala a z krádeže ho usvedčili aj kamerové záznamy," informovala krajská policajná hovorkyňa.

Za krádeže ukladá zákon trest odňatia slobody až na dva roky. V prípade mladistvých sa trest znižuje o polovicu. Obe osoby sú stíhané na slobode.